14359274_1279355528764449_3653937714119923499_n

Elena Coman: Ai o experiență și un trecut în ceea ce privește colaborarea ta cu Radu Afrim. Ce înseamnă pentu tine acest rol și acest proiect?
Alin Florea: E al patrulea proiect cu Radu. Nu știi niciodată ce e. Nu știi niciodată ce va fi. Doar când ieși la public vezi exact cam cum stau lucrurile și ce (credeai că) funcționează sau nu. Premiera e proba cumva. E nebunie cu Radu Afrim. Orice e posibil. Îți descoperi barierele și treci peste ele. De fapt, treci peste orice. E un happening.

E.C.: „Suntrack” este un spectacol despre locul care ani de zile a fost acasă pentru tine. Cât te-a ajutat sau cât a îngreunat acest fapt lucrul la personaj?
A.F.: A ajutat, evident. Emoția face parte din spectacol. E un loc foarte drag mie. Sunt eu născut în Iași și am copilărit acolo, dar sunt de vreo 13 ani în Brăila. Deci perioada mea de maturizare artistică aici s-a întâmplat. Abordez subiectul cu multă emoție.

E.C.: Joci mult în București. Care este sentimentul pe care îl ai când te întorci pe scena Teatrului „Maria Filotti”?
A.F.: E Acasă. Și e altceva. Aici e cu drag. Meseria mi-o fac cu drag oriunde, dar aici e, pe lângă drag, și o responsabilitate. Nu vrei să dezamăgești părinții, rudele; pe nimeni.

E.C.: Te ajută în plan profesional schimbul de experiență dintre modul de lucru din București, cu echipe diverse, și cel de la Brăila, unde partenerii sunt mereu aceiași?
A.F.: Orice experiență în plus ajută. Spunea Toma Caragiu că actorul ca să devină mai bun trebuie să joace foarte mult. Și eu sunt de acord cu asta. Ca și piloții care adună ore de zbor, așa e și în actorie – aduni experiență peste experiență și la un moment dat vei fi mai sigur, mai talentat pe scenă.

E.C.: Ce te inspiră?
A.F.: Orice. De la oamenii de pe stradă până la propriile mele întâmplări. Orice poate fi folosit. Chiar dacă e o altfel de viață în spectacole, tot viață e. Te inspiri din tot ce e în jurul tău și din ce e în tine. Mai ales din tine! Pentru că noi înmagazinăm toate personajele lumii, numai că depinde ce alegem să dezvoltăm, să hrănim. Toate întâmplările din viață te influențează.

Interviu apărut în ziarul „Teatrul în Zile și Nopți”, lansat odată cu ediția a X-a a Festivalului „Zile și nopți de teatru la Brăila”, nr.2/2016

Advertisements