14449863_1279329322100403_7047268508427629766_n

În deschiderea Festivalului „Zile și nopți de teatru la Brăila” spectatorii au avut parte de o surpriză: o conferință cu actorul George Mihăiță. Prezență unică, care aduce cu sine povestea a sute de spectacole în care a jucat, directorul Teatrului de Comedie din București a încântat publicul prezent în cafeneaua teatrului cu a sa carismă. Despre venirea lui în orașul de la Dunăre, George Mihăiță a mărturisit: „Sunt onorat să mă aflu aici, să îi port noroc lui Lucian Sabados, pe care îl știu de foarte mulți ani. Ne leagă o prietenie veche. Am răspuns cu mult drag invitației. Păcat că noi suntem pe fugă când plecăm într-un loc și că nu putem savura din bucuriile pe care ni le oferă un oraș. Însă, am fost în alte dăți și m-am plimbat. Brăila are parfumul ei și oamenii ei importanți pe care i-a dat de-a lungul timpului, dar mai ales are acest teatru refăcut.”
Tema conferinței, intitulată „Adolescenții de azi, încotro?”, a fost prilejul potrivit pentru ca publicul brăilean să afle despre proiectele dedicate tinerilor în care a fost și este implicat George Mihăiță. Fiind un cunoscut prieten de nădejde al tinerelor generații, invitatul a explicat: „M-am legat de zona adolescentină atât de tare și sunt bucuros că am putut să fiu de folos celor tineri și, de multe ori, celor neajutorați și nebăgați în seamă de legile României și de instituții. Lipsa de comunicare se acutizează și există probleme foarte grave în familiile adolescenților și în școlile în care ei învață. Cred că vina principală e în familie.”
Despre regizorii pe care el i-a format și lansat în lumea tumultuoasă a teatrului, George Mihăiță a spus: „Tânăra generație de regizori vine cu un aer (nesperat) de proaspăt pentru teatrele care uneori se învârt într-o inerție. Ei vin cu prospețime, cu acel inedit și cu tehnologia în producțiile lor.”

Elena Coman

Articol publicat în ziarul „Teatrul în Zile și Nopți”, lansat odată cu ediția a X-a a Festivalului „Zile și nopți de teatru la Brăila”, nr.2/2016

Advertisements